З любов’ю до України

2024-03-21

/Files/images/rk_2024/IMG_20240315_101433.jpg

Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.

Поезія – це не «кращі слова в кращому порядку», це – вища форма існування мови. На теперішній день, українська поезія перебуває у розквіті сил та своїх можливостей, коли можна без утисків створювати майбутню квітку на безмежному полі українського писемного мистецтва.

Всесвітній день поезії в бібліотеці-філії для дітей №19 пройшов під гаслом "Мій дім – моя міць, оберіг і родина", метою якого було заявити про ліричне слово гучно та яскраво, дати шанс усім, дорослим та юним, причаститися до поетичного ритму та солов’їною щедрою українською мовою зізнатися у любові до України, підтримати наших захисників. Адже, у час жорстокої війни, всі ми разом тут, у тилу, долучаючись до промоції українського слова, має міцно тримати духовний щит України.

Бібліотекарки приготували для читачів огляд нових поезій місцевих авторів «З Кропивницького і не тільки…». Конкурс поетичної рими провели для найменших. Дітлахи спробували скласти вірш Тараса Шевченка за малюнками.

Вихователі ДНЗ №62 теж приєдналися до дня поезії – читаючи поетичні рядки дітлахам.

хештеги #тижденьпоезії2024

Кiлькiсть переглядiв: 30