Моя єдина Україна

2024-01-20

/Files/images/rk_2024/IMG_20240111_1130252525.jpg

Який глибокий зміст вкладено у ці слова: «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була». Скільки випробувань випало на долю українського народу! Скільки перешкод треба було пройти і долати зараз, щоб країна була Єдина.

Бібліотекарі філії №19 створили виставку «В Єдності сила і міць» до Дня Соборності України. Свято, яке країна вшановує 22 січня – день єднання українських земель та утвердження їх неподільності, набуває особливого значення та звучання сьогодні, коли територіальну цілісність держави доводиться відстоювати зі зброєю в руках. І навіть зараз, незважаючи на часткову окупацію наших земель, ми залишаємось єдиною нацією.

Гортаючи сторінки книжок цієї виставки, ви дізнаєтесь про цікаві історичні факти з історії України, почуєте, як звучать різні слова в різних куточках країни, але рідною мовою.

В цей день через трохи більше ніж століття після проголошення Акта Злуки, ми об’єднані як ніколи у відстоюванні своєї незалежності й державності. А після Перемоги над російським агресором, Україна остаточно затвердить свою соборність.

Кiлькiсть переглядiв: 50